Acute Alcohol en Drugs incidenten (AZADI)

Acute Alcohol en Drugs incidenten (AZADI)

U kunt nu bij ons de opleiding AZADI ( Acute Alcohol en Drugs incidenten) volgen. Dit is een vervolg opleiding op uw EHBO opleiding, en u leert wat de verschillende middelen voor reactie kunnen geven in het menselijk lichaam. En vooral wat gebeurd er wanneer er een combinatie van diverse middelen wordt gebruikt.

U leert diverse dingen meten die nodig zijn om de ernst van de situatie in te schatten. En u leert vooral ook te bepalen wanneer iemand veilig zijn roes kan uit slapen, en wanneer u juist wel de edische hulp moet inschakelen.

Aangezien wij veel op evenementen staan is dit een wel een risico groep. Juist ook onder jongeren zien wij regelmatig dat er thuis een vorm van indrinken ( binch-drinking) plaatst vindt. Ook is het een trend dat jongeren denken dat alchohol meer verslavend werkt dan drugs, en daarom drugs een vrijbrief is tot gebruik.

Wij zullen tijdens de opleiding ook vooral stilstaan bij :" niet veroordelen, maar wel kunnen helpen !"

Ook bij gebruik van drugs is een BOB in de groep belangrijk! Iemand die nog helder na kan denken en hulp in kan roepen!

Voor scholen, groepen jongeren, sport clubs, rijscholen, en bedrijven geven wij belevingsworkshop AZADI vooraf! Hierin kunnen jongeren en ouders, maar ook trainers en jongeren samen nadenken over drugs in sportwereld, op school , in het bedrijf.

Hoe gaan we daar mee om, hoe lang blijft alchol in mijn bloed? Dmv diverse lesmaterialen kunnen wij je laten voelen hoe het invloed heeft op je reactie vermogen. Wat voor invloed heeft het op je dagelijks functioneren?

Interresse? Neem dan gerust contact met ons op!